Tηλ. Eπικοινωνίας : 6944331129 & 6974442281

ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΠΑΘΕΙΑ – ΜHΡΟΙΓΝΥΑΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

                  ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΠΑΘΕΙΑ – ΜΗΡΟΙΓΝΥΑΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ


ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΕΜΒΟΛΗ

Η απόφραξη των αγγείων των κάτω ακρών μπορεί να συμβεί αιφνίδια, λόγω εμβολισμού περιφερικού αγγείου από κεντρικότερα αποσπώμενο θρόμβο.

Η αρτηριακή εμβολή έχει θορυβώδη συμπτώματα . Ισχυρό πόνο στο άκρο που γίνεται ψυχρό η μειώνεται η αισθητικοτητά του και η κινητικότητα του . Η χειρουργική επέμβαση πρέπει να  είναι άμεση διότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας του άκρου.

                                

Η σταδιακή απόφραξη των αγγείων των άκρων από αθηρωματικές πλάκες δίνει στην αρχή ήπια και στην συνέχεια εντονότερα συμπτώματα με χαρακτηριστικό την διαλείπουσα χωλότητα,  δηλαδή, στην βάδιση πάντοτε μετά από συγκεκριμένη απόσταση ο ασθενής αδυνατεί να συνεχίζει να περπατά. Γίνεται αναγκαστική στάση και επαναλαμβάνεται το ίδιο γεγονός σε ίσα διαστήματα που μικραίνουν η μεγαλώνουν ανάλογα με την κλίση του εδάφους. Τις πρώτες πληροφορίες για την θέση και την έκταση της απόφραξης μας την παρέχει το έγχρωμο υπερηχογράφημα (ΤRIPLEX) και επισφραγίζονται με την αγγειογραφία.

Ο Αγγειοχειρουργός στην θεραπευτική φαρέτρα του οποίου περιλαμβάνονται κατ’ αρχήν στα ήπια συμπτώματα η συντηρητική αγωγή λαμβάνοντάς υπόψιν τις ανάγκες και την ηλικία των ατόμων καθώς και την γενική κατάσταση της υγείας των. Κατόπιν πιθανή τοποθέτηση stents αν η βλάβη είναι περιορισμένη ή οι αρτηριακές παρακάμψεις με την σαφηνή φλέβα των ασθενών ή αλλο μοσχεύμα διαφόρων τύπων. Ανάλογη θεραπευτική αντιμετώπιση γίνεται με τα περιφερικά ανευρύσματα.

                                      

Στην περιφερική αρτηριοπάθεια περιλαμβάνονται ανευρύσματα με κύρια εντόπιση την ιγνυακή αρτηρία. Η συμπτωματολογία ποκοίλει με κύρια εκδήλωση την περιφερική ισχαιμία ή θρόμβωση της παρακείμενης φλέβας. Η ρήξη των ανερυσμάτων αυτών είναι σπανιότερη. Επεμβαίνουμε σε περίπτωση που το ανεύρυσμα είναι τολάχιστον τριπλάσιο του φυσιολογικού μεγέθος του αγγείου ή δημιουργεί πιεστικά φαινόμενα. Η χειρουργική αποκατάσταση γίνεται με σαφηνή φλέβα ή συνθετικό μόσχευμα.

Google+