Tηλ. Eπικοινωνίας : 6944331129 & 6974442281

ΝΕΦΡΑΓΓΕΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ&ΣΤΕΝΩΣΗ ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ

      ΝΕΦΡΑΓΓΕΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ & ΣΤΕΝΩΣΗ ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ


ΥΠΕΡΤΑΣΗ : Είναι μια σιωπηλή διεργασία, η οποία γίνεται εμφανής απο τα αποτελεσματά της, δηλ. εγκεφαλικές ή καρδιοαγγειακές επιπτώσεις. Είναι μηχανισμός αυτορύθμισης, πολυπαραγοντικός με συμμετοχή του αυτόνομου νευρικού συστήματος, των νεφρών καθώς επίσης παραγόντων όπως η γλοιότητα του αίματος, ο όγκος του κυκλοφορούντος αίματος, ο όγκος παλμού, η ελαστικότητα του αρτηριακού τοιχώματος και οι περιφερικές αντιστάσεις. Ανάμεσα στις μορφές της χειρουργικής και διορθώσιμης υπέρτασης, απο Αγγειοχειρουργό, είναι η νεφραγειακή μορφή της που οφείλεται σε στένωση των νεφρικών αρτηριών και που η αιτία είναι είτε η αθηροσκλήρυνση είτε η ινομυική υπερπλασία που αρχικά οφείλει να αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή ενός η περισσοτέρων σκευασμάτων. Η προσβολή  μπορεί να είναι μονόπλευρη η ετερόπλευρη.

Η μελέτη & αξιολόγηση της νεφρικής λειτουργίας είναι απαραίτητη διότι προυπάρχουσα νεφρική βλάβη με μείωση της λειτουργιας του νεφρού προκαλεί υπέρταση.

Επι αποτυχίας της συντηρητικής αγωγής γίνεται διαθερμική προσπέλαση και τοποθέτηση stent στο σημείο της στένωσης. Χειρουργικά με παρακαμπτήριο μόσχευμα μπορεί να έχουμε πιο καλά αποτελέσματά.

 

Google+