Tηλ. Eπικοινωνίας : 6944331129 & 6974442281

ΚΙΡΣΟΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ

                                            ΚΙΡΣΟΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ


Η ροή του αίματος από τα κάτω άκρα προς την καρδιά γίνεται με τις φλέβες  των ποδιών που διακρίνονται:

Στο επιπολής, επιφανειακό σύστημα  που βρίσκεται μεταξύ του δέρματος και της εν τω βάθει περιτονίας και αποτελείται από την μείζονα & ελάσσονα σαφηνή φλέβα.

Μέσα από τις μυϊκές μάζες βρίσκεται το φλεβικό σύστημα του βάθους.

Και τα δυο συστήματα καθώς και οι διατητραίνουσες φλέβες είναι εφοδιασμένες με διγλώχινες βαλβίδες για να συγκρατούν την αναστροφή ροή αίματος.

Όταν οι βαλβίδες ανεπαρκούν ή και μαζί με άλλους επιβαρυντικους παράγοντες τα τοιχώματα των επιφανειακών φλεβών διατείνονται ή σχηματίζουν  κιρσοειδείς φλεβολίμνες γεμάτες με αίμα.

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ                                                                                                                                                                                       ΠΡΙΝ                                          ΜΕΤΑ

Οι κιρσοί των κάτω άκρων είναι νόσος & μάλιστα στατιστικά μπορούν να εμφανιστούν αιφνίδιες επιπλοκές όπως : Θρόμβωση δηλαδή πήξη του αίματος και δημιουργία θρόμβου όπου αν μετακινηθεί στο σύστημα του βάθους μπορεί να προκαλέσει πνευμονική εμβολή. Λόγω της λέπτυνσης του δέρματος ή λόγω κνησμού που προκαλούν από το οίδημα μπορούν να αιμορραγήσουν. Σε ακραίες καταστάσεις ή συνήθως σε μεγαλύτερες ηλικίες δημιουργείται το άτονο έλκος δηλαδή πληγή που αδυνατεί να κλείσει.

 

Η κλινική διάγνωση της νόσου των κιρσών επιβεβαιώνεται με έγχρωμο υπερηχογράφημα (ΤRIPLEX) των φλεβών και χαρτογράφηση των παθολογικών φλεβών που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την σωστήε θεραπεία.

 

 

 

Η θεραπεία των κιρσών με LASER γίνεται με ακρίβεια, ασφάλεια και χωρίς γενική αναισθησία. Η ιατρική πράξη δεν υπερβαίνει τα 40 εως 60 λεπτά της ώρας, τα αποτελέσματα είναι άμεσα και μετά την συρρίκνωση ομοιογενώς των φλεβικών τοιχωμάτων η κυκλοφορία συνεχίζεται απο τις υγιείς φλέβες του δικτύου. Η νοσηλεία είναι μονοήμερη και η επάνοδος στις φυσιολογικές δραστηριότητες τις επόμενες μέρες.

 

 

                                                                 

Σε ορισμένες περιπτώσεις με παραμελλημένους κιρσούς με ευρεία διάμετρο φλέβας ή σε υποτροπές κιρσών ή ελικοειδής φλέβα, προτιμάτε να χρησιμοποιηθεί η κλασική ανοικτή μέθοδος όπου με τα σύγχρονα τεχνικά μέσα δεν χρειάζεται μεγαλύτερη νοσηλεία και έχει εξίσου καλά αποτελέσματα όπου επιλέγεται.

ΥΠΟΤΡΟΠΗ – ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΙΡΣΩΝ

Κατά την άποψη μας η χρήση του όρου υποτροπή είναι αδόκιμη, λόγω του ότι η αφαίρεση ενός οργάνου που λέγεται σαφηνής φλέβα δεν εχει δυνατότητα αναγέννησης. Το πρόβλημα είναι τεχνικό και χρειάζεται λεπτομερής χαρτογράφηση για την πλήρη αποκατάστασή του. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να πείσουμε τον ασθενή ότι πρέπει να «ταλαιπωρηθεί» για δεύτερη φορά και θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Οι κιρσοί που δημιουργούνται απο το λεπτό τοίχωμα φλεβών και την κακή ποιότητα των βαλβίδων, είναι κληρονομική νόσος και αργά ή γρήγορά θα προκύψουν. Επιβαρύνεται από την αύξηση σωματικού βάρους, την μειωμένη κινητικότητα του ατόμου, το κάπνισμα και την ορθοστασία. Σε ήπιες μορφές ανεπάρκειας βοηθούν : Τα φλεβοτονικά φάρμακα, η σωστή χρήση ελαστικών καλτσών & η  άσκηση.

Google+